Kebaikan Susu Kambing Faa-Iz

Kalsium Menguatkan Tulang Badan

Seperti yang kita maklum susu mempunyai kandungan kalsium yang diperlukan untuk menguatkan tulang. Jumlah kalsium di dalam susu kambing adalah lebih tinggi berbanding dengan susu lembu iaitu sebanyak 2.2 kali ganda.

Susu Protein A2 Beta-Casein Terbaik

Susu kambing mempunyai susu protein A2 beta-casein yang mana lebih baik daripada susu lembu yang mempunyai A1 beta-casein. Ini adalah kerana A2 beta-casein di dalam susu kambing lebih mirip pada susu ibu. Ianya dapat mengurangkan masalah alergi pada kanak-kanak. A1 beta-casein boleh menyebabkan risiko kepada penyakit kencing manis.

Magnesium Untuk Jantung Sihat

Magnesium merupakan satu mineral yang baik untuk jantung. Ianya dapat membantu untuk mengekalkan denyutan jantung yang normal dan menghalang pembentukan darah beku. Susu kambing merupakan sumber magnesium yang baik.

Membantu Menurunkan Kolestrol

Susu kambing mempunyai asid lemak yang boleh membantu menurunkan tahap kolestrol yang lebih tinggi berbanding dengan susu lembu. Asid lemak juga bagus untuk membantu merawat penyakit jantung.

Mudah Dihadam Dalam Badan

Apabila susu kambing sampai ke perut, protein yang terdapat di dalam susu kambing akan membentuk dadih (curd) yang lebih lembut berbanding dengan susu lembu. Ini dapat mengurangkan iritasi pada perut.

Kandungan Laktosa Yang Rendah

Susu kambing mempunyai kandungan laktosa yang rendah berbanding dengan susu lembu. Oleh itu susu kambing adalah sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah intoleransi laktosa dan perut sensitif.

Mengimbangi Tahap PH Badan

Susu kambing bersifat alkali dan hampir kepada tahap pH dalam susu ibu. Ini dapat mengimbangkan tahap pH dalam tubuh badan.

Pejabat Pasir Gudang HQ:

No. 5 Jalan 9/9, Perjiranan 9 Taman Air Biru, 81700 Pasir Gudang, Johor. (Bersebelahan Poliklinik Penawar)

Pejabat Taman Scientex:

No. 36A Jalan Belatuk 3, Taman Scientex, 81700 Pasir Gudang, Johor. (Cawangan Terbaru)

Pejabat Kota Masai:

No 15 Jalan Mangga 1, Taman Kota Masai, 81700 Pasir Gudang, Johor. (Bersebelahan DGM motorsport)

Pejabat Tebrau:

No 4 Jalan Kencana Mas 1/2, Kawasan Perindustrian Tebrau 3 Taman Daya, 81100 Johor Bahru, Johor. (Depan Puspakom Taman Daya)

Pejabat Kompleks Pasir Gudang:

L2-37 (Aras UTC) Kompleks Pusar Bandar Pasir Gudang, 81700 Pasir Gudang, Johor. (Cawangan Terbaru)

Pejabat Taman Rinting:

B-05 Mydin Mall Taman Rinting, 81750 Masai, Johor. (Cawangan Terbaru)